31 Ekim 2014 Cuma

Brikardi

Habitatı ve Anavatanı: Tanganika Gölü'nün Sığ Kayalıkları
Beslenme Biçimi: Etçil
Davranış Biçimi: Orta Derecede Agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Orta Derecede Agresif
Yüzme Seviyesi: Taban
Cinsiyet Ayrımı: Zordur. Erkekler yaşlandıkça kafa yapısı dikleşir, ayrıca erkeklerin yüzgeç uzantıları daha uzun olur.
Üreme: 100–200 Yumurtayı Kovuklara Bırakır
Sıcaklık: 24 ° - 26 ° C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 10 cm
En Az Akvaryum Hacmi: 70 litre.
Su Sertliği: Çok Sert
pH: 8,6–9,1
Zorluk Seviyesi: 1
Genel Yorum: Kolay üreyebilen, dayanıklı bir balıktır. Kayalık alanları sever. Eş tutturmak için küçük boyda 10 adet balık alıp aralarından kendi eşlerini seçmesi, eş tutmada kesin sonuç verir. Yavrularını korurlar, çıkan yavrular büyüdüklerinde bir sonraki nesil kardeşlerinin korunmasına da yardımcı olurlar.
Aktavist Yorumları: 1) Oldukça dayanıklı ve hoş bir tanganika türüdür. Eş tumaları için mutlaka bir grup alınmalıdır. Eş tutan çift bir bölge belirler ve diğer balıkları oraya pek sokmaz. Akvaryum küçükse çift haricindeki balıklar mutlaka ayrılmalıdırlar yoksa çift tarafından öldürülürler. Yuva yapmaları için salyangoz kabuğu, girişi ufak saksı yada kayalar konabilir.Erkekler biraz daha iri solungacındaki beneği daha belirgin ve alt ve üst yüzgeçleri daha uzun ve kafaları aşağıya doğru daha düz inmektedir. Dişilerin kafası biraz daha ovaldir. Yavrularına iyi bakarlar.İzlenmesi hoş ama biraz agresif tanganika karma akvaryumuna konacaksa mutlaka akvaryum geniş ve balık popülasyonu fazla olmamalı. Bu güzel balık için yumurtlayacak yeterli bir bölge olmalıdır.
2) Yaklaşık 1 yıldır karma akvaryumda besliyorum.Akvaryumum 100 lt civarında ilk başta yavru alamadım. Sonra diğer balıkları ayırdım ve daha iyi verim aldım. sizede tavsiye ederim.Müthiş balık.
3) Eğer akvaryumdaki en büyük balık brichardi ise diğer balıkları hırpalayacaktır.Bu yüzden balık alırken boyutlarına dikkat edilmesini öneriyorum
4) Yaklaşık bir yıldır brikardi besliyorum. Aldıktan 6 ay sonra yavru aldım. Gerçekten çok güzel ve eşsiz balıklar. Hele o yavrularını korumaları... İşte beni etkileyen nokta burası. Herkese tavsiye ederim.
5) Ben de yaklaşık olarak brikardilerime 1.5 yıldır bakıyorum ve de çok güzel, sağlıklı yavrular elde ettim. Tanganika türlerine başlayan arkadaşlara ilk etapta önerebileceğim bir balık türüdür. İlk başta ufak olmaları sizin göz zevkinize hitap etmeyebilir; ama bir brikardi çifti size ortalama 30-35 yumurta döküp, yavru veriyor. Ben de ilk başladıgımda tuhaf geldi ve de malawilerden sonra biraz bocaladım; ama daha sonra yavru almaya başladıktan sonra akvaryumum renklenmeye ve bir koloniye döünüşmeye başladı. Bu türler kendi yavrularını yemedikleri gibi, bir sonraki nesillerde diğerlerini de yemeyerek onlara abilik yapmakta. Anne baba çiftlerinin arkasında bir düzine yavru görmek çok güzel ve de keyif verici bir durum. Size söyleyebilecegim yavrulardan ve de damızlıklarınızdan artemiayı eksik etmeyin. Zaten yumurtadan çıkan yavruları artemiasız hayatta tutma şansınız çok düşük. Yavrular belli bir boya gelene kadar canlı yemle takviye yapılmalıdır. Başka türlü yavruları büyütme şansınız çok az. Balıklardan da sağlıklı yavrular almak içinde kaliteli yem vermek randımanı artırıyor. Balıklarınızın daha fazla yumurta döktüğünü göreceksiniz. Genelde yumurtalarını bir kayaya yapıştırırlar ya da bir testinin içine bırakırlar. Bölgeci balıklardır. Belli yerlere yumurta dökerler ve döküm sırasında da akvaryumun kumlarını ordan oraya taşırlar. Bitki de koyabilirsiniz. Pek zarar vermezler. Herkese öneririm.
6) Brichardiler tanganyikanın aykılıçlarıdır. Gerçekten seyir zevki yüksek olan bu türden besleyenler kolay kolay vazgeçemezler uzun süredir akvaryumumda olan bir tür. Genel olarak akvaryumların alt kısımlarına yakın bölgelerinde yüzmeyi tercih ederler. Tanıtımda da belirtildiği gibi 10 adet yavru alıp bir akvaryuma koymak erişkin boya geldiklerinde eş tutmaları için sonuç verecektir. Ancak eşler seçildikten sonra diğer balıklara çok fazla yaşama şansı tanımadıklarını söylemeliyim. Dişiler erkeklere göre biraz daha narin yapılı ve erkekler biraz daha şeffaf renkteyken dişiler tamamen beyaz hatta biraz kreme dönük beyazdırlar. Diğer tanganyika türlerine göre küçük sayılabilecek akvaryumlarda da bakılabilirler. Dekorasyon ise kayalıklar ve bunların içinde oluşturulan kovuklar şeklinde olmalıdır. Genellikle üreme döneminde iyi bir kaya mağarası bulamazsa kumu kazarak kayanın altına girmeyi tercih ederler. Bu yüzden bitkiler mümkün olduğunca kayalardan uzak bölgelere dikilmeli yada kayanın uygun yerlerine kökleri tutturulmalıdır. Akvaryumda yavru gördüğünüzde ayırmaya gerek yoktur. Çünkü asla yemedikleri gibi yavrular da kendinden küçük yavruları yemezler, bu yalnızca anaçlar için değil akvaryumda varsa diğer brichardiler içinde geçerlidir. Bu bakımdan ayrı bir yavru akvaryumu gerekmediğinden de sorunsuz bir balıktır. Brichardiler her ne kadar yüksek ph ları sevselerde (8 ve üzeri) akvaryumumda 6.8 ph da uzun zamandır keyifle yaşıyorlar ve yavru da alıyorum ancak yinede yüksek ph da yarar var. Daffodillerle genellikle karıştırılan bir türdür aradaki farkı anlamak için brichardinin solungaçlarına bakmak yeterlidir. Eğer solungaçta yukarıdan aşağıya doğru bir çizgi ve bu çizginin ortasından gözünde kadar devam eden bir çizgi varsa balık brichardi, eğer yan yana iki tane dikey paralel çizgi varsa daffodildir. Maskeli olanların tamamı ise brichardidir ki bu tür eğer erişkinse boyutunda da anlaşılabilir, brichardi ve daffodillere göre daha büyüktür. Küçük akvaryumlarda sorunsuz, yavru alabilecekleri, orta düzeyde bitkilendirilmiş, seyir zevki yüksek olan, dayanıklı balıklar arayanlara ilk tavsiyem Brichardiler olacaktır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder