31 Ekim 2014 Cuma

Ahli Cichlid

Ahli Cichlid; Görüntülerinde mavi renk hakimdir. Gövde üzerinde alt ve üst yüzgeçler arasında çizgiler görülür. Alt yüzgecin ve kuyruğun ucunda sarı ya da turuncu tonları görülür. Bu renklerin görünmesi için gelişimlerinin son aşamalarında olması gerekir. Malawi ciklet balığı sınıfına aittir.
Boyları akvaryum içerisinde 15 cm’e kadar uzayabilmektedir. Doğal ortamlarında ise 20cm’e kadar uzayabilmektedir. Bulundukları akvaryum içerisinde mutlaka mağaralara yer verilmelidir. Saklanmayı ve gizlenmeyi seven Ahli cichlidler için canlı bitkiler ve kayalıklardan oluşturulan doğal mağaralar çok önemlidir.
Akvaryum içerisinde bakılırken yemlemeleri düzenli olmalıdır. Beslenmelerinde etçil yemleri severek tüketirler. Özellikle omurgasız yemleri severler. Üreme dönemleri içindeyken canlı yemler ile beslenmeleri üreme sayılarını olumlu etkiler.
Üreme dönemi dışında ise kuru etçil yemler ile beslenmeleri akvaristlere kolaylık sağlamaktadır. Akvaryum içindeki suyunun sıcaklıkları ise mutlaka 25 ile 28 dereceler arasında olmalıdır. Böylece gelişimleri daha sağlıklı bir şekilde ilerleyecektir.
Ahli ciklet balıkları için cinsiyet ayırımı ise görüntüleri ile sağlanmaktadır. Ahli ciklet balıklarının erkeklerinin görüntüsü canlı mavi renklerde ve göz alıcı bir görünüştedir. Dişilerin gövdeleri üzerinde ise gri tonları ve sadelik hakimdir. Ahli ciklet balıklarının uyumlarında oluşan zorluklar ve akvaryum içinde hassas yapıları nedeni ile mutlaka tecrübeli akvaristlerin bakımı altında olmaları gerekmektedir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder