31 Ekim 2014 Cuma

Ateş Ağız

Gelişimleri esnasında ağız çevreleri kırmızı renk almaktadır. Bu nedenle de bu cichlid türüne ateş ağız cichlid denmektedir. Amerikan ciklet balığı sınıfına aittir. Tek eşli ciklet balıklarındandır. Erkek ateş ağız ciklet balığı kendine bir eş seçer ve ölene kadar sadece birlikte ürerler. Oldukça barışçıl yapılıdır.
Görüntülerinin aksine sakin yapılı mütevazi balıklardır. Akvaryum içerisinde dip ve orta seviyede yüzerler. Gelişimleri boyları 15cm’e vardığında son bulur. Genel de akvaryum içinde bu kadar büyüyememektedir ancak doğal ortamları akvaryuma taşınırsa bu boya yaklaşırlar.
Ateş ağız ciklet balığı akvaryum içerisinde kesinlikle seçtiği eş ile bakılmalıdır. Eşlerin ayrılması balıkların rahatsızlanmasına neden olabilir. Ayrıca eşinden ayrılan ateş ağız cichlid daha sonra başka bir cichlid ile eşleşmez ve ölene kadar başka bir balıkla üremez. Bu nedenle de bu balıkların eşli bakımı zor olabilmektedir.
Beslenmeleri etçil olan ateş ağız cichlid balıkları kuru yemleri de severek yemektedir. Üreme dönemleri içindeyken canlı yemler verilirse yumurtlama sayılarını olumlu etkileyecektir.
Akvaryum içerisinde bakılırken cinsiyet ayrımında erkekler daha renkli ve iridir. Dişi ateş ağız cichlidler ise daha renksiz, soluk ve küçük yapıdadır. Akvaryum içerisinde bakılırken akvaryumun suyunun 24-25 derecelerde olması gereklidir. Su değişimlerinde de gene bu derecelerin korunması gerekir. ateş ağız ciklet balığının gövdesinde hakim olan renkler genel de mavi, gri, mor tonlarıdır. Barışçıl yapıları nedeni ile cichlid türüne yeni başlayanlar için uygun bir ciklet balığıdır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder