31 Ekim 2014 Cuma

Auratus Cichlid

Habitatı ve Anavatanı: Malawi gölünün zengin tortu oluşturmuş kayalık bölgeleri
Beslenme Biçimi: Omnivore, genelde otçuldur, etçil besinlerde tüketir.
Davranış Biçimi: Agresif
Kendi Türlerine Davranışı: Çok agresif
Yüzme Seviyesi: Dip-orta seviye
Cinsiyet Ayrımı: Erkekler dişilere oranla daha büyük ve koyu renklidir. Anal yüzgeçlerinde sarı bir nokta bulunur.
Sıcaklık: 25 - 26 °C
En Fazla Büyüdüğü Boy: 14cm
En Az Akvaryum Hacmi: 150 lt
Su Sertliği: Sert
pH: 7.8 - 8.6
Auratus ismi ile ülkemizde tanınır. Kavgacı özelliği olan bir cichlid türüdür. 10cm. boyuna ulaşabilmektedirler. Malawi gölünün batı kıyılarındaki kumluk ve kayalık zeminlerinde yaşarlar. Hızlı hareket edebilmektedirler. Kayalık ve oluklu akvaryumları severler. Devamlı birbirlerini kovalayan bir türdür. Akvaryum tabanındaki kumu bir yerden bir yere taşıyarak kendilerine yuva yaparlar.
Eşleşme döneminde çok saldırgan bir tavır sergilerler. Kendilerinden küçük ya da büyük tüm balıklara saldırırlar. 23-28ºC arasndaki sıcaklıkları severler. Yosunları, yeşil bitkileri ve kuru yemi severek yemektedirler. Çiftleşme sırasında erkek ve dişinin renkleri çok güzel parlak bir renge bürünür. Kuluçka dönemleri ve yavru gelişimi diğer malawi türleri ile benzeşmektedir.
Genel Yorum: Malawi gölünden ilk ihraç edilen Cichlidlerindendir. Erkekleri gerçekten çok agresif olup diğer erkekleri öldürmeye çalışırlar. Ana renkleri parlak sarı üzerine horizontal şeritlerden oluşur. Erkekler koyu kahverengidir.
Üreme: Dişiler, ortalama 25 adet yumurtayı ağızda kuluçka yaparlar. Erkekler büyüdüklerinde siyahlaşırlar, dişiler yavru hallerindeki renklerini korurlar.
Aktavist Yorumu: Ben yaklaşık 2 yıldır zevkle ve hayranlıkla besliyorum. Agresif oldukları doğru ama akvaryumunuzu kurduğunuz andan itibaren dekorasyon değişikliği yapmayın. Genelde 1 erkek ve 4-5dişi koyarsanız diğer balık türleriyle geçinmelerinde problem olmuyor ve erkek dişiye göre en az iki katı olmalıdır unutmayın.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder