25 Ekim 2014 Cumartesi

Akvaryum Kuluçka Makinası

Balıklarda kuluçka makinesi ne işe yarar


AKVARYUM KULUÇKA MAKİNESİ



Döllenmiş yumurtaların dişi balığın ağzından alınarak / kusturularak, gelişim sürecini tamamlamasında kullanılan düzeneğe Kuluçka Makinesi ( Egg Tumbler ) denir.
Dişi balığın strese girmesi, genç ve tecrübesiz olması, yumurtaları kusması / tükürmesi / yutması, diğer balıkların dişi balığı zorlayarak yumurtalarını yemesi vb. nedenlerle, çoğu zaman kuluçka süresini ağızda tamamlayamazlar. Bu gibi durumlarda Kuluçka Makinesine ( Egg Tumbler ) ihtiyaç duyulmaktadır.

Cichlid balıkları için ağızda kuluçkaya paydos. Kuluçka makinesinin cichlid balıkları için ne derece önemli olduğu ve faydaları aşağıda sıralanmıştır.
Balıklar kuluçka döneminde yıpranmazlar ve formdan düşmezler.
Balıklarınız formdan düşmedikleri için bir sonraki kuluçka dönemi daha erken olur
Kuluçka döneminde balığınız stres veya başka etkenlerden dolayı yumurtaları yutabilir veya tükürebilir. Kuluçka makinesi ile bu riski ortadan kaldırabilirsiniz. Kuluçka makinesi kullanarak riski minimuma indirmiş olursunuz.
Güvenle kullanabileceğiniz, çok memnun kalacağınız bu ürün birçok defa test edilmiştir ve sorunsuzca yavrular alınmıştır.



Ürün teknik Özellikleri :
2 parçadan oluşan plastik tüpten imal edilmiştir
Toplam yükseklik 27 cm dir. Ortadan açıldığında 2 eşit parçaya bölünür.
Ürün çapı 5 cm dir.
Üzerinde hava hortumu , hava vanası ve vantuzları bulunmaktadır. Hava vanası sayesinde vereceğiniz havanın ayarını kolaylıkla yapabilirsiniz.



Ürün nasıl kullanılır :
Dişi cichlid balığının ağzına aldığı yumurtalar 4.günden itibaren bu tüpün içerisine sağılır. Sağılan yumurtalar, alt kısımda (fileli bölümün altı) kalacak şekilde üst kapak kapatılarak ve hava bağlantısı yapılarak akvaryumun sakin bir köşesine yerleştirilir. Havalanan yumurtalar diğer balıklar zarar vermeden korunarak , balık türü özelliğine göre değişkenlik gösterir şeklide ortalama 10-20 gün içerisinde yumurtadan çıkarlar. Daha sonrası size kalmıştır...


Ürünü diğer kuluçka makinalarından ayıran en önemli özelliği, diğer kuluçkalara göre sıfır sesle çalışması ve daha az hava ile daha fazla sirkülasyon sağlamasıdır. 

1 yorum: