6 Kasım 2014 Perşembe

Tropheus Duboisi

Beslenme:             % 75 bitkisel
Yüzme seviyesi:    Alt Orta'yı A.Ş.

Yasam ortami:  Akvaryumda 5 lik Gruplar Halinde bulundurulmalıdırlar. Tropheus Duboisi  Felslitoral biotopta ziyaretinde Diger Tropheus Morii me bu yavruyken alınırsa akvaryumda agresiv davranışlar pek olmayacaktır.

Tropheus Duboisi  akvaryumu hazırlanırken Dikkat edilmesi gereken en Önemli Hususlar , akvaryum içerisine yerleştirmiş olacağınız kaya Taşların ziyaretinde su yüzeyine Kadar çıkmasını sağlamalısınız, su yüzeyine Yakın Manzara o lan kaya kısımları akvaryum ışığından yosunlanarak çiklitlere Doğal Besin Yaratma olanağı Tanır. 

Akvaryum aydınlatması  Güçlü Olmalı 1-3 saatinin Normal Çalışma ziyaretinde Saat Daha Uzun Çalışması akvaryumda oluşabilecek yosun büyümelerini tetikler ziyaretinde Doğal Bir Besin kaynağı haline Gelir.
Kombinasyonlar (Uyumluluklar)

Julidochromis, Neolamprologus, Eretmodus, Synodontis, Lamprologus ve türleri

Üreme, dölleme, kuluçka, Yetiştirme

Tropheus çiklitleri ovophile (ağızdan kuluçka) yöntemiyle ürerler. buda Demektir ki Dişi yumurtaları Kendi ağızında kuluçkaya yatırır. Üremek icin birbirlerini Seçen erkek ziyaretinde dişi Düz Bir Alanda TÜM Vucut Anahatlarıyla titreyerek (üremek Click, kur yaparak) Kendi etraflarında Dairesel Bir biçimde dönerler, Hazır Olan dişi, Duz Bir Alanda yumurtalarını bırakır ziyaretinde anında beleş ağızına Alır, later "T" ciftler formu alarakerkek ; erkek üreme kapakçığından dişinin ağızında bulunan yumurtalara spermlerini bırakarak Doller. Disi balığın ağızında en FAZLA 25 yumurta bulunur. Met Sayı average 5-15 Arasında da olabılır. Anne ağızında kuluçkaya yatırılır süreyle Dişinin ağızında döllenen yumutalar average 28 Gün. Kuluçka Sonunda çıkan yavrular 10 Ha 12 mm boyundadır.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder