8 Kasım 2014 Cumartesi

GÖZ FUNGUSU

BELİRTİLERİ

Balığın gözünde beyazlıklar görünür. Sanki, gözüne perde inmiş gibi olur. Bazen, balığın gözü de şişer. Gözü sisli gibi olur.

NEDENLERİ


Su kalitesinin bozulmasından meydana gelir. Göz fungusu olan akvaryumunuzda %30-40 taze su değişimi öneririm.


TEDAVİSİ

Hasta balık, karantina tankına alınır. Metilen mavisi veya Contra- Ichthyo ve kulak çöpü veya pamuk temin edilir. İlaçlardan herhangi biri, pamuğa veya kulak çöpünün ucundaki pamuğa damlatılır. Balık ağ ile alınır. Balık ağdayken, hasta olan gözüne/ gözlerine kulak çöpü veya pamuk ile pansuman yapılır. (Kulak çöpünü veya pamuğu, göze, fazla bastırmayınız) Karantina tankına, biraz Metilen mavisi veya Contra- Ichthyo damlatılmasında fayda vardır. Hasta balık iyileşene kadar, bu işlem, günde bir kez uygulanır. Tedavi sırasında su değişimi yapmayı unutmayın; tedaviyi hızlandırır. Günde %10 su değişimi yeterlidir.


Bu İşlem Sonuç Vermez İse…

Yukarıdaki işlem sonuç vermezse, hasta balığın gözüne gümüş nitrat sürülür sonra da %1 oranında potasyum di cromat, kulak çöpüne v.b batırılır ve bununla hasta balığın gözüne pansuman yapılır. Bu işlemi yaptığınızda, balığınızın gözü kırmızı olabilir; geçicidir.

(Alik adlı hobici arkadşaımızdan alıntıdır.)



alıntıdır hobici yorumları:

Ben 40litreye 1 tablet hap olmak üzere kullandım.Tankım 400litreydi.10 tablet yerine kendime güvenemediğim için 6 tablet kullandım.Faydasınıda gördüm.Mikrobu yok etti ve balıkların iştahla yem yemesini sağladı.İlk gün balığın pullarını ve solungaçlarına bayağı bir zarar veriyor.Pullar kabarıp dökülebiliyor.Kaç tablet kullanacaksanız 2.5 pet şisede yarısı akvaryumdaki su ile yarısıda sıcak su bulunan pet şişeye atın eriyincede akavryuma dökersiniz.Bu arada üzererinize bulaştırmayın.Koyu kırmızı bir renk alacaktır.Geçmiş olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder